Istoric

21.04.2016 13:40

    F.E.D.S.C. ”CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” BACĂU are o experienţă de peste 15 ani în calitate de furnizor autorizat de formare profesională a adulţilor, desfăşurând numeroase cursuri de calificare şi recalificare pentru domenii de activitate nou create sau solicitate pe piaţa forţei de muncă: manager proiect, asistent social, agent pază şi ordine, agent de curăţenie clădiri şi mijloace de transport,  bucătar, ospătar, , lucrător în comerţ, lucrător în cultura plantelor, stivuitorist, macaragiu. Baby sitter, lucrător hotelier, lucrător în structuri pentru construcţii, competenţe antreprenoriale, formator.

    Fundaţia  a organizat deasemenea cursuri de nivel postliceal (agent vamal, funcţionar bancar, secretar-grefier, tehnician silvic, tehnician control calitate produse alimentare, cosmetică, analist programator) si liceal (turism si alimentaţie publică).

    F.E.D.S.C. ”CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” BACAU a obţinut în anul 2003 acreditarea ca CENTRU EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE (ECDL), peste 2100 de persoane obţinând cardul ECDL. și a implementat o serie de proiecte cu finanţare europeana având, experienţa în managementul de proiect fiind data de participarea în calitate de beneficiar în doua proiecte Phare CES DRU 2005, în calitate de partener în doua proiecte Phare CES DRU 2001 şi 2002, beneficiar în doua proiecte finanţate din Fondul Social European şi parteneri în doua proiecte finanţate  FSE și beneficiar a unui proiect finanţat POS MEDIU.

    Expertiza Fundaţiei este întărită de faptul că aceste proiecte au avut ca grup ţinta, printre altele, şi persoane aflate în căutarea unui loc de munca, şomeri, şomeri de lungă durată, tineri şi adulti, persoane care au părăsit timpuriu şcoala, persoane ocupate în agricultura de subzistenta. Solicitantul este deasemenea furnizor autorizat de servicii sociale, acordând efectiv de peste 10 ani asistenţă persoanelor vârstnice, la domiciliu sau în cadrul unui centru de restabilire socială şi reabilitare.