Activitate

25.04.2016 12:45

F.E.D.S.C. „Constantin Brâncovenu” Bacău are ca obiect de activitate si desfăşurarea de cursuri de calificare, recalificare pentru domenii de activitate noi create şi solicitate pe piaţa forţei de muncă; promovarea programelor de finanţare pentru dezvoltarea resurselor umane în organizaţii economice, social-administrative, de învăţământ, cercetare sau cultură; sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale din resurse proprii, donaţii, sponsorizări, granturi şi activităţi de autofinanţare; informare, consultanţă, asistenţă şi instruire pentru persoane fizice sau juridice în domeniul dezvoltării resurselor umane,etc.

Din anul 1997 şi pînă în prezent, în cadrul F.E.D.S.C.”Constantin Brâncoveanu” s-au desfăşurat activităţi de învătământ fiind  organizate cursuri de nivel:

·postliceal

·liceal în specializarea: turism şi alimentaţie publică, tehnician in activitati economice

·cursuri de scurta durata în specializările: agent de paza si ordine, asistent social mediu (lucrător social), operator calculator (cursuri organizate cu persoane aflate în şomaj,beneficiari ai O.U.G.,finanţate de Banca Mondială), ciontolitor-tranşator carne,  bucătar, ospătar, asistent maternal, masinist la alte masini de transport pe orizontala si verticala, macaragiu, asistent insotitor persoane cu handicap.

   

 

F.E.D.S.C. „Constantin Brâncoveanu”  este acreditata ca furnizor de servicii sociale in cadrul ei functionand si un Centrul de restabilire sociala si reabilitare dotat corespunzator activitatilor de recuperare fizica care raspunde proiectului intitulat „Centrul de Ingrijiri Batrani la Domiciliu „Constantin Brancoveanu” Bacau  realizat in cadrul Programului de Interes National finantat de Ministerul Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei. Centrul functioneaza de 11 ani și este dotat la standarede europene cu sala masaj, sala kinetoterapie, cabinet psihologic.

Scopul acestui proiect a constat in calificarea unui numar de 36 de ingrijitoare batrani la domiciliu, acreditate de Directia Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei, care au fost angajate cu contract de munca si care au acordat servicii de ingrijire la domiciliu unui numar de 180 beneficiari, persoane varstnice aflate in stare de dependenta si semidependenta.

Activitatea de asistenta sociala din caadrul Fundatiei a fost dezvoltata in fiecare an prin desfasurarea unor proiecte adresate persoanelor varstnice